Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών άφησε σήμερα ο ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος. Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.




Ο Νίκος Φιλιππόπουλος γεννήθηκε στον Βόλο το 1928 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε επίσης ραδιοσκηνοθεσία, αλλά και βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική. Σε παιδική εκπομπή συμμετείχε στην εκπομπή Η ώρα του παιδιού (Αντιγόνη Μεταξά) και παράλληλα έπαιξε στο θέατρο της Αντιγόνης Μεταξά. Αργότερα έλαβε μέρος σε πολυάριθμες ραδιοφωνικές εκπομπές. Ανέπτυξε εκτεταμένη σκηνοθετική δραστηριότητα: σκηνοθέτησε πολλά θεατρικά έργα ελληνικού και ξένου δραματολογίου, ιστορικά και λαογραφικά χρονικά, εκπομπές συνέχειας με θρησκευτικά θέματα κ. α.
Διασκεύασε διάφορα θεατρικά κείμενα όλο το 1928. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1945. Από τότε και έως το 1982, έλαβε μέρος σε 62 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Η πιο γνωστή παρουσία του στον κινηματογράφο ήταν η ερμηνεία του Θεμιστοκλή (αδελφού της Μάρως Κοντού), στην ταινία "Η γυνή να φοβήται τον άντρα". Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Λευκής Βεντουράτου.
Φιλμογραφία
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) [Θεμιστοκλής- αδελφός της Μάρως Κοντού]
Διαβόλου κάλτσα (1961) [εκπαιδευόμενος ηθοποιός]
Ποια είναι η Μαργαρίτα (1961)
Κόκκινος βράχος (1949)
Παιδιά της Αθήνας (1947)[Αλέκος Δώνης, αδελφός Μαρίας]
Αδούλωτοι σκλάβοι (1946)


enikos



eurokinissi


Αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για τον Νοέμβριο και 534 ευρώ για τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, σε όσους εγγραφούν στο Μητρώο Καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού, (https://artandcultureprofessionals.services.gov.gr/ ) εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και ολοκληρώσουν τη διαδικασία ως τις 10 Ιανουαρίου 2021.


Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «δικαιούχοι της αποζημίωσης αυτής είναι και όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Μητρώο. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 16.000 εγγεγραμμένοι στο Μητρώο έχουν λάβει αποζημίωση συνολικού ύψους μεγαλύτερου των 17 εκατομμυρίων ευρώ για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο».

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που ήδη έχουν γίνει προς διευκόλυνση όσων επιθυμούν να εγγραφούν, έχουν προστεθεί επιπλέον 40 επαγγελματικές ειδικότητες, όπως και η δυνατότητα επιλογής πολλαπλών ειδικοτήτων και η δυνατότητα τροποποίησης εγγραφής.


Το Μητρώο αποτελεί μέρος του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
dikaiologitika

 Μαργαρίτα – Ασπασία Θεοδωράκη, Αναμνήσεις ενός κοριτσιού


Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» από τις εκδόσεις Ιανός (Δεκ.2020).

Η Μαργαρίτα αποτυπώνει στο χαρτί αναμνήσεις, σκέψεις και συναισθήματα που κουβαλάει από τα παιδικά της χρόνια μεγαλώνοντας δίπλα στον «δέσμιο άγριων λύκων» Μίκη Θεοδωράκη. Βιώνει τις στρατιωτικές εφόδους στο σπίτι, τις εκτοπίσεις, τις φυλακίσεις και με το αθώο παιδικό της βλέμμα παρακολουθεί πάντα από εκεί, χαμηλά, τις θεόρατες φιγούρες του πατέρα της και των αμέτρητων φρουρών του, συμμετέχοντας κι η ίδια σ’ έναν αέναο «Χορό αρχαίας τραγωδίας».

 Αποσπάσματα από το βιβλίο 

Κάποια στιγμή, τον Αύγουστο, σε πήρανε – ήταν 21 Αυγούστου. Ζήσαμε όλοι μαζί μία απίστευτη ιστορία. (Χρειάζονται εκατοντάδες σελίδες για να περιγράψω όλες τις στιγμές, γιατί θα ήθελα να τις περιγράψω δευτερόλεπτο δευτερόλεπτο!) Από τη στιγμή που ήρθαν και σου είπε, ενώ ήσουνα μαζί μας στον κήπο φορώντας το σορτς σου, τα σανδάλια σου κι ένα μπλουζάκι, ο χωροφύλακας, περιτριγυρισμένος από πολλούς άλλους χωροφυλάκους, πως πρέπει να σε πάρουν επιτόπου!

Η μαμά έτρεξε φουριόζα να φτιάξει μια βαλίτσα κι εμείς μείναμε κοντά σου, κολλήσαμε πάνω σου και τα
δυο, τραβούσαμε μαζί σου σαν ένας μικρούλης Χορός αρχαίας τραγωδίας…

Κάποια στιγμή μάς απομάκρυναν οι χωροφυλάκοι, αλλά μας άφησαν να παραμείνουμε εκεί κοντά, έως ότου σε βάλουνε μέσα στο αυτοκίνητο. Θυμάμαι, υπήρχε πολλή ανθρώπινη κίνηση γύρω μας˙ ήμασταν μέσα σε μια μόνιμη κίνηση.

Βοή, βουή, βουητό, βούισμα στ’ αυτιά μου. Όλες οι ομιλίες τους βοή, βουή, βουητό, βούισμα, δεν θυμάμαι σαφείς ομιλίες, μόνο βοή, βουή, βουητό, βούισμα… Αλλά τα μάτια μου θυμούνται τα πάντα!

Εκθαμβωτική ανάμνηση!

Πάλι ο Χορός μας πήγαινε μια από δω μια από κει, έως ότου ο Ήρωας τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση του, της τελευταίας του Σκηνής: Σ’ έβγαλαν από την είσοδο του κήπου έξω στον δρόμο. Οι μαστόροι ολόγυρα, ολόγυρα κι οι χωροφύλακες. Κι ο Στέλιος.
Ξαφνικά, πριν μπεις εσύ, ορμάει η Μαντουβάλα μέσα στο αυτοκίνητο. Πάει και σφηνώνει στο πίσω τζάμι, απλώνεται, στριμώχνεται. Μουγκρίζει δείχνοντας απειλητικά, με γουρλωμένα κι άγρια μάτια, τα τεράστια κοφτερά δόντια της! Πώς να την αρπάξουν οι έρμοι χωροφυλάκοι; Πλάκα είχε. Παλικάρι η Μαντουβάλα! Αγωνίστρια! Είχε καταλάβει πως θα σ’ έπαιρναν. Νομίζω ότι περισσότερο ένιωθε πως βρισκόσουνα σε κίνδυνο˙ γι’ αυτό προσπαθούσε να αποτρέψει το φευγιό σου. Δύναμη το σκυλί! Κατάφεραν και την τράβηξαν.

Μπήκες μέσα στο αυτοκίνητο. Ξεκίνησαν αμέσως.

Η Μαντουβάλα έτρεχε ξοπίσω σας με μεγάλη ορμή. Την είδα να στρίβει τρέχοντας μέσα στη διαβολεμένη
σκόνη που σήκωνε το αυτοκίνητο που σε πήρε, και χάθηκε μαζί σας μετά. Μάθαμε πως σας ακολούθησε πολύ μακριά, έως ένα απίστευτο σημείο. Κάποτε, αργότερα, επέστρεψε και μας βρήκε όλους ορφανεμένους…

Και μια βασική λεπτομέρεια: Ο Στέλιος είχε δέσει έγκαιρα τον Λούπο που ήταν ένας πραγματικός λύκος!
Θα τους ξέσκιζε!


Μαργαρίτα - Ασπασία Θεοδωράκη, Αναμνήσεις ενός κοριτσιού - Μίκης Θεοδωράκης Οδηγός (mikisguide.gr)

 




 «Κανένας μόνος του…»

Συναυλίες Αλληλεγγύης για τους απασχολούμενους στο χώρο του πολιτισμού.
Συναυλία με τίτλο « Οι τρεις Μάνοι»: Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, 21:00 Πρόκειται για ένα μοναδικό αφιέρωμα στους τρεις δημιουργούς Μάνο Λοḯζο, Μάνο Ελευθερίου και Μάνο Ξυδού. Με συνδετικό κρίκο τον Λοḯζο, παντρέψαμε τον Ελευθερίου που κατά κύριο λόγο υπηρέτησε το ελαφρό λαϊκό τραγούδι με τον Μάνο Ξυδού που έδωσε σπουδαία δείγματα στο ροκ.
Το πρόγραμμα αποτελείται από τραγούδια που συναντούμε στην κάθε μας μέρα και που μας συντροφεύουν στην ψυχαγωγία και στη διασκέδαση μας. «Ο Άμλετ της σελήνης», «Του κάτω κόσμου τα πουλιά», «Δεν θα ξαναγαπήσω», «Αχ χελιδόνι μου», «Τζαμάικα», «Μαλαματένια λόγια», «Λένε για μένα», είναι ένα δείγμα από τα τραγούδια που θα ακουστούν στην παράσταση.
Οι έξι ερμηνευτές, Κούλης Θεοδώρου, Μαρία Θεοδότου, Νικόλας Φιλήτας, Δημήτρης Μεσημέρης, Φρειδερίκη Τομπάζου και Σάββας Λαγού καταθέτουν την ψυχή τους για να μας μεταφέρουν σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι μελωδιών και στίχων. Τους ερμηνευτές θα συνοδεύσει πενταμελής ορχήστρα.







Η Χρύσα Θυμιοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία το 1981. Γόνος πολύτεκνης οικογένειας η τρίτη κατά σειρά από τα τέσσερα παιδιά, γαλουχημένη με ήθη και αξίες για τη ζωή από την οικογένεια της, κληρονομώντας το καλλιτεχνικό γονίδιο από τον πατέρα της όπως μας αναφέρει η ίδια. Από μικρή αγαπούσε τους συνανθρώπους και πάντα ήθελε να προσφέρει ότι μπορούσε μέσα από την καρδιά της για αυτό και στο διάβα των σπουδών της επέλεξε να σπουδάσει νοσηλευτική. 

Η αγάπη της για τις τέχνες την έφερε στην πρωτεύουσα πριν λίγα χρόνια. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της πάντα ένιωθε μέσα της το άσβεστο πυρ για το θέατρο. Από το 2003-2010 πρωταγωνίστησε σε επτά θεατρικές παραστάσεις στο Δηπεθε Ρούμελης του ερασιτεχνικού θεάτρου, καθώς επίσης συμμετείχε ως ιέρεια στα θερμοπύλεια 2009 και ως Λάμια στο κάστρο της Λαμίας στην άφιξη της ολυμπιακής φλόγας 2004. 

Άλλη μια μεγάλη αγάπη της είναι το τραγούδι. Στα μέσα του 2018 έως και σήμερα άρχισε να γράφει μικρές νουβέλες ταξιδεύοντας τους αναγνώστες μέσα από διηγήματα, θεατρικούς μονολόγους, στίχους, πεζά κείμενα και αποφθέγματα. Το 2019 εκδόθηκαν τα δύο πρώτα της βιβλία με τίτλο: Κυοφορία συναισθημάτων και Καλπάζουσας μορφής έρωτας, εκδόσεις Όστρια. 
Σε λίγο καιρό θα εκδοθεί η τρίτη της κατά σειρά νουβέλα με τίτλο το μενταγιόν της πεταλούδας.


ΜΗΤΈΡΑ.

 Όταν γεννήθηκα η ζωή μου ήταν η ανάσα σου, ήμουν ανέμελη, ξέγνοιαστη.
 Πρωτομύρισα το μητρικό σου άρωμα το αγαπημένο μου και το πιο ακριβό, δεν το βρίσκεις πουθενά σε κανένα αιθέριο έλαιο, σε κανέναν ανθόκηπο ούτε σε κάποιον επίγειο παράδεισο. κρύωσα μωρό όντας και με σκέπασες με την πιο ζεστή, τρυφερή και απαλότερη κουβέρτα την αγκαλιά σου.
 Πόνεσα όταν έπεσα από την κούνια και με γιάτρεψαν τα φιλιά σου, 
φάρμακο έγιναν τα καυτά δάκρυα σου.
 Μεγάλωσα ΜΗΤΕΡΑ και εγώ είμαι μακριά σου,καλπάζοντας στα όνειρα μου, πετώντας με προορισμό το μέλλον μου.. το μέλλον που μου δίδαξες μέσα από τα παραμύθια σου, αλλά σ' αυτή την ζωή που είμαι τώρα μεγάλη πια για να προσφέρω στην κοινωνία, το μέλλον μου είναι οδυνηρό, αβέβαιο... οι στόχοι μου γκριζάρουν όπως τα σύννεφα στον ουρανό που προμηνύουν βροχή, ίσως και καταιγίδα. Μα θα ψάξω ξανά την αγκαλιά σου, για να πάρω δύναμη ΜΗΤΕΡΑ, δύναμη από τα φιλιά σου...!!! 

Χρύσα Θυμιοπούλου: Συγγραφέας-Ηθοποιός. 
Από τα βιβλία μου: Κυοφορία Συναισθημάτων και Καλπάζουσας μορφής Έρωτας
. Εκδόσεις Όστρια






Τα έσοδα από τη νέα του δισκογραφική δουλειά θα διατεθούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και τη δημιουργία δύο ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Μεταξά». Μπράβο Μπράβο Μπράβο συγχαρητήρια Γιάννη καλά ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ!!!!!



Ο τραγουδιστής του έρωτα, Γιάννης Πάριος, παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και έκανε γνωστό ότι τα έσοδα από τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Αχ έρωτα» και «Αχ αγάπη», θα διατεθούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και τη δημιουργία δύο ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Μεταξά».

Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που ο Γιάννης Πάριος δωρίζει τα έσοδα δουλειάς του, καθώς από τα «Νησιώτικα» που κυκλοφόρησαν πριν από περίπου 20 χρόνια και γνώρισαν τεράστια επιτυχία, ο ίδιος δεν έλαβε χρήματα, προκειμένου να δημιουργηθεί το γήπεδο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πάρο.

Η νέα δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Πάριου θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου με την εφημερίδα Real News. Πρόκειται για τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος και είχε στο συρτάρι του για πολλά χρόνια.

Ο τραγουδιστής εξέφρασε, μάλιστα, την επιθυμία του να ολοκληρώσει την καριέρα του μετά από δύο ακόμη δισκογραφικές δουλειές. Να τραγουδήσει τα ερωτικά του Σταμάτη Σπανουδάκη και να κλείσει τον κύκλο με νησιώτικα.

Γιάννης Πάριος: Τα πρώτα βήματά του στο τραγούδι, οι γιοί του και ο γάμος

Ο Γιάννης Πάριος έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στο τραγούδι και τη γνωριμία – σταθμό με τον Γιώργο Κατσαρό, στους τέσσερις γιους του, που αποκαλεί «άστρα μου», αλλά και τους δύο γάμους που έκανε.

«Ο Κατσαρός μου είχε πει τότε αν ήσουν μετοχές σε εταιρία θα τις αγόραζα όλες. Όταν πήγα στον Κατσαρό να με δει είχα ένα δίφραγκο στην τσέπη δεν είχα να πάρω λεωφορείο και περπάτησα από το Φάληρο στην Αθήνα με τα πόδια! Αλλά είχα μεγάλη χαρά, έφυγα πετώντας. Το Πάριος ήρθε λίγες μέρες μετά. Νονοί ήταν πολλοί και ο Κατσαρός και ο Μάτσας και γω που πέταξα την ιδέα. Στην αρχή έπεσε στο τραπέζι το όνομα Παργιανός αλλά επειδη υπήρχε ένας τραγουδιστής με αυτό το όνομα έμεινε το Πάριος», είπε για την αλλαγή του επωνύμου του από τον Μάκη Μάτσα.

Ο τραγουδιστής συγκινήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης όταν προβλήθηκε βίντεο με τον ίδιο και τη μητέρα του να τραγουδούν πριν από αρκετές δεκαετίες. «Kαι η μητέρα μου και ο πατέρας μου είχε ωραία φωνή. Ο πατέρας μου ήταν άγιος άνθρωπος. Ο άγιος Χαραλάμπης. Ο πατέρας μου όταν είχε νεύρα η μάνα μου έφευγε για να μην τσακωθούν. Η μάνα μου ήταν ο καπετάνιος όπως είναι σε κάθε υγιές σπίτι. Εγώ ήμουν μπαμπάκιας, όχι μαμάκιας. Της έδινες 1000 δραχμές και τα έξοδά μας ήταν 1200. Της έφταναν και κράταγε και δυο κατοστάρικα στην άκρη. Δεν ξέραμε τι είναι το χορτάτος για να πεινάσουμε».

Στην εκπομπή – αφιέρωμα μίλησε και ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του, Χάρης Βαρθακούρης, που ακολουθεί τα βήματα τού πατέρα του. «Μου έκανε δυο εγγονές που είναι σαν καραμέλες!» είπε στον Χάρη ο Γιάννης Πάριος, ενώ, ο Χάρης είπε για τον μπαμπά του. «Μου κάνει εντύπωση ότι προέβλεψα ότι ο μικρός μου αδελφός θα ακολουθήσει τα χνάρια μας. Για μένα ο πατέρας μου δεν είναι μόνο ένας μεγάλος τραγουδιστής και συνθέτης αλλά και ένας μεγάλος στιχουργός. Μου έχει δώσει έτοιμο τραγούδι σε ένα τέταρτο. Μιλάμε για μια μηχανή και ζηλεύω το ταλέντο του. Επειδή κάνει μια δουλειά που αναγκαστικά στερείσαι την οικογένειά σου, δεν ήταν ποτέ καταπιεστικός δεν ήταν ποτέ αυστηρός. Ήταν ένας καταπληκτικός πατέρας όσο ήταν εκεί».


«Ο Νικόλας μου είναι έκπληξη»

Όσο για τον μικρότερο γιο του, τον Νικόλα Βαρθακούρη που έχει ξεκινήσει τη δική του καριέρα στη μουσική ως «Good Job Nicky» είπε: «Ο Νικόλας είναι έκπληξη! Δεν μας εκπλήσει εμένα και το Χάρη βέβαια, γιατί όταν ήταν 8 ετών καθόταν στο πιάνο στην Πάρο ο Χάρης και ο μικρός τον κοιτούσε και του λέει σήκω να το παίξω εγώ. Και έπαιξε. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Εγώ δε συμφωνώ με τη μουσική του αλλά ξέρει τη γενιά του…ο Νικόλας. Η Σοφία Αλιμπέρτη, είναι ο πολυτιμότερους άνθρωπος και για τους δυο».

Τέλος για τους δύο γάμους που έκανε είπε: «Παντρεύεσαι έναν άνθρωπο γιατί τον αγαπάς. Και παντρεύεσαι έναν άνθρωπο γιατί σέβεσαι τα παιδιά. Ο γάμος ποτέ δεν μου πήγαινε, ή δεν τον πήγαινα… Δεν είχα χρόνο να αφιερώσω στα παιδιά μου. Τους αγαπάω και τους στηρίζω. Έχω 4 φίλους, όχι παιδιά!»


athensvoice,diaforetiko


«Ο 13ος ΘΕΟΣ», «ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ» και «ΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑΡΗΔΕΣ ΜΕ ΠΑΘΟΣ»

.Κυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο του Βασίλη Π. Τραϊφόρου με τίτλο «Ο 13ος Θεός», από τις εκδόσεις "ΕΥΜΑΡΟΣ".
 Είναι μια Θεατρική διασκευή και επιμέλεια του συγγραφέα, της ομώνυμης θεατρικής μουσικής ηθογραφίας του Μίμη Τραϊφόρου, που έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά το 1963. Παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία μέχρι το 1971 και μετά χάθηκαν τα ίχνη του. Με την βοήθεια του Δ. Λεβιθόπουλου ο συγγραφέας κατάφερε να μαζέψει σκόρπια φύλλα του σεναρίου και σημειώσεις για να τα τυπώσει σε ένα καλαίσθητό βιβλίο. Έτσι θα μείνει στην Θεατρική Ιστορία μαζί με τις προηγούμενες Θεατρικές διασκευές με τους τίτλους: "Όταν γυρίζουν τα χελιδόνια" που πρωτοπαίχτηκε με μεγάλη επιτυχία από το 1958 έως το 1960 με το ομώνυμο τραγούδι με την Σοφία Βέμπο και το "Πενηντάρηδες με πάθος" του 1967, επίσης από τις εκδόσεις "ΕΥΜΑΡΟΣ". Υπενθυμίζουμε ότι ο Βασίλης Τραϊφόρος έχει γράψει και την βιογραφία των θείων του με τίτλο: "Μ. Τραϊφόρος -Σ. Βέμπο, της Ελλάδος παιδιά" , εκδόσεις ΑΛΚΥΩΝ 2013. 

Τα βιβλία διατίθενται με courier, στο inbox του F/B "vasilis traiforos", τηλ. 6937272466 και είναι το καλύτερο δώρο για τα Χριστούγεννα που το διαβάζουν όλες τις ηλικίες.








 

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) και Γενικός Πρόεδρος - CEO International Action Art, κος Ιωάννης Μαρωνίτης, προσκεκλημένος της κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, παρακολούθησε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε, η Πρέσβης καλής θέλησης της UNESCO και Πρόεδρος της Ένωσης ΕΛΠΙΔΑ Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, με θέμα: "Covid-19 και παιδικός καρκίνος".

Χαιρετισμό απηύθυναν  η εξοχότατη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η εξοχότατη Βασίλισσα Máxima της Ολλανδίας, ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας κος Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρώτη κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη, η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay, ο CEO της εταιρίας Pfizer κος Άλμπερτ Μπουρλά, ο Καθηγητής Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής, Imperial College London, UK Ογκολογίας, sir Magdi Yacoub και ο καθηγητής Ογκολογίας, Ιδρυτής & Επίτιμος Πρόεδρος του Γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου mr David Khayat

Ο κ. Μαρωνίτης ανέφερε το εξής:

Σε μία εποχή κρίσης, σε μία εποχή που ολόκληρη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από αναπάντεχες δοκιμασίες και σε μία εποχή που λείπουν τα φωτεινά παραδείγματα, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Ιδρύματος "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και Πρόεδρος του Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», αποτελεί φάρο και οδηγό, έναν ήρωα ανιδιοτελούς αφοσίωσης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο που σήμερα το έχει πιο πολύ ανάγκη από ποτέ.
Εύχομαι το τεράστιο και μοναδικό έργο της να αποτελέσει έμπνευση για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα και περισσότερο για τους νέους.